среда, 2. април 2014.

Selidba sa decom bez muke

Planiranje selidbe sa decom

Selidba je svakako jedan naporan proces pogotovo ako su i najmlađi uključeni u njega. Nagle promene mogu biti jako uznemirujuće pa zato trebaju biti prilagođene deci. Da bi ovakav porodični zadatak bio glatko obavljen potrebno je pretvoriti ga u niz igara u kojima će imati aktivnu ulogu. Na ovaj način selidbe će biti jedno veoma zabavno i dobro iskorišćeno vreme kojeg ćete se vi i vaša deca se rado sećati. Sledećih pet ideja, koje vam nudimo, mogu značajno promeniti vaš pogled na selidbu.

„Ja špijun”

Ova igra može biti izuzetno dobra stvar kada je u pitanju takozvani popis stvari, odnosno pokućstva. Takođe, omogućava razvoj komunikacije sa decom, a njima dozvoljava da prate razvoj događaja. Dalje, tako je svima lakše da shvate koje stvari su spakovane, a koje tek treba što je posebno važno za sledeću aktivnost.

Lov

Smanjena pažnja kod najmlađih često ih mođe pretvoriti u teške asistente u pojedinim situacijama. Pažnju im možete privući organizovanjem posebnog lova na blago pa tako pronađu sve što im zadate, zajedno upisujete u listu za pakovanje. Ako ovo praktikujete odmah posle prve igre deca će zapamtiti lokaciju svake stvari. Jedino pre svega sklonite sve predmete kojima se mogu povrediti pre nego što krenu da rondaju po kući.

Sakrij i traži

Jurnjavu za stvarima koje ne možete da pronađete ovako možete pretvoriti u zanimljivu situaciju. Ovako su deca zabavljena pronalaženjem skrivenih predmeta dok se vi bavite nekim bitnijim poslovima. Budite sigurni da ste im zadali da pronađu predmete koji ih ne mogu povrediti i pustite ih da otkriju ono što ste im učinili nevidljivim. Zapamtite, jgra će ostati zabavna jedino ako im ne predmete ne držite previše dugo skrivenim.

Košarka

Bitne stavke, to jest stvari koje su važne i njihovo skupljanje na jedno mesto možete  organizovati tako što ćete zaposliti decu da ih ubacuju u jednu veću kutiju u stilu ubacivanja lopte u koš. Ovo će izuzetno ubrzati pakovanje bitnih stvari i njihovo spremanje na posebno mesto u vozilu za selidbu.

Dvominutna trka

Izbegnite pakovanje raznih dečijih stvari i predmeta u različite kutije i torbe, jer deca znaju šta im je najpotrebnije. Zato im organizujte brzo prikupljanje onoga što im je najzanimljivije od igračaka. Tako ćete ujedno i uvideti čime mališani vole da se igraju i šta im biti najzanimljivije kada dođu u novi dom.

Нема коментара:

Постави коментар